Двір шипів і троянд. Книга 1 | Рецензії на книги, відгуки про прочитане, рейтинг - кращі книги

You are here

Двір шипів і троянд. Книга 1

Відверто важко було її знайти в цей час. Три місяці шукала по книгарнях, перебрала барахолки, знайшла, здається, десятки людей , які також хочуть цю книгу, оплачувала передзамовлення , де в кінці кінців мені відмовляли , бо нового тиражу так і не надійшло, потім вибух на 《Factor druk》 і я зовсім зневірилася, що її надрукують. Але одного дня мені пощастило і на одне з моїх сотень повідомлень прийшла відповідь: 《моя подруга має і готова продати》 . Невже? ... забіжу наперед - так це було дуже дорого , але після прочитаного скажу : воно було того варте.

Я люблю казки з дитинства! У мене стоси книжок з казками, які мама постійно вночі забирала у мене і замикала на ключ, бо 《стриму з тим читанням вже немає》 і якщо ви така ж людина як я , то ця книга вам сподобається.

А що, як поєднати 《Красуню та чудовисько》з 《відьмаком》? І бажано мінімум на 558 сторінок і + ще на 4 частини продовжити - шикарно!

Та ближче до теми!

Автор: Сара Дж.Маас
Книга: Двір шипів і троянд

Романтичне фентезі. Цей жанр в дорослому віці я обходила стороною, та недавно відкрила його для себе. І вже маю з чим порівняти.

Хочу подякути перекладачу О.Ларіковій! Текст легко читається і швидко. Жодного разу не було такого, щоб я ще раз перечитувала абзац бо випадала з контексту чи не могла уявити написане.

Світ , придуманий авторкою, дуже гарно прописаний хоч на початку мені здалося банальним ось це 《двір весни》, 《двір літа》... але коли зрозуміла , що світ дуже казковий, то ці думки відпали. І все що і хто наповнював 《Прифію》 був мені доречним, яскравим і логічним.

Головні герої трішки не такі як я люблю, не було цієї пристрасті від якої калатало і вистрибувало серце, був більш такий 《маленький вогник》, як дехто тут написав. Але от коли на 《шаховій дошці》 появився Різенд, то моє серце почало стукати сильніше при кожній згадці в книжці. Напевно я просто люблю небезпечних красенів із запальним та пристрастним характером. І мені вперше було шкода , що головна героїня залишилася із головним героєм

Головоломка! Загадка , яку загадала страшна узурпаторка головній героїні була для мене викликом. Я думала над нею всі ті години коли не читала книжку. І за 3 листки до розгадки я її розгадала. Що тільки не думала : доля, час.... І аж коли Темлін(гг) плазуючи перед Амарантою (зла падлюка) вимолював помилування для Фейри(гг) - до мене дійшло що це

Єдине що не сподобалося у книзі і чому прихильність моя більше перейшла до другорядного героя -красеня , це те що той Темлін був 《ні риба, ні м’ясо》. Він майже не намагався захистити Фейру від Амаранти чи від Різенда. Таке собі стояло і дивилося як її калічать , б’ють. Та ти якщо любиш, то навіть через страх смерті кинешся в бій щоб захистити. Ну таке - розчарував трохи.

Але! Задоволення від книги отримала, політ фантазії і картинок перед очима пройшов і добре що купила одразу всю серію книг. Буду читати і насолоджуватися. Дякую vivat за вашу працю

+1
0
-1