"Мадрапур" Робер Мерль | Рецензії на книги, відгуки про прочитане, рейтинг - кращі книги

You are here

"Мадрапур" Робер Мерль

"Мадрапур" Робер Мерль
Видавництво Богдан, 2024

Це моє перше знайомство з автором і одним з його доробків.
Мадрапур – маленька країна на межі Індії та Китаю, непризнана обома сторонами тому є закритою для зовнішнього світу. Країна, в якій є все, чого душа забажає: туризм, відпочинок, бізнес (в тому числі і кримінальний) – так думає група пасажирів з 15 осіб, життєві шляхи котрих до цього моменту не перетиналися. Тепер вони летять до країни-мрії. А далі починається цікаве: на літаку, окрім них і стюардеси, нікого немає, навіть кабіна пілотів пуста, польотом управляє Земля, багаж пасажирів зник, на борту надмірна кількість провізії як для 15 осіб і перельоту менше доби. Щось тут не те…
Філософська фантастика – незвичний для мене жанр. Читаючи чекала на стандартний трилер з елементами детективу. Автор вийшов за межі жанру. Отримала неординарну історію з детальним психоаналізом колективу, елементами трилеру, драми, детективу, місцями – містики, часами – фантастики.
Не скажу, що книга – легка і зайде широкомузагалу. Та якщо ви не боїтеся експериментів і відкриті для нового жанру в літературі – прочитайте цю книгу.

+1
0
-1