Світлана Пиркало | Рецензії на книги, відгуки про прочитане, рейтинг - кращі книги

You are here

Світлана Пиркало

Рейтинг: 
8
День народження: 
Липень 18, 1976

Світлана Пиркало, хоч написала, відносно, невелику кількість творів, та завоювала титул відомого літератора сучасності.

Народилася авторка на Полтавщині, у селі Тахтаулове. Хоча отримувати вищу освіту було ближче у Полтаві, але дівчина вирушає до столичного вишу — Національного університету імені Тараса Шевченка. У 1998 вона закінчує навчання та отримує фах — вчитель української мови та літератури. Та працювати у школі С. Пиркало не довелося. Натомість майбутня літераторка отримувала посади журналіста, ведучої українського Бі-Бі-Сі та займається перекладами. Наразі Світлана є прес-секретарем організації за назвою «Європейський банк реконструкції та розвитку». Також з її ініціативи була організована літературна премія «Книга року ВВС». До слова, письменниця входить до складу журі конкурсу.

Мешкає в столиці Англії. Перебуває у шлюбі з американцем.

Найвідоміший твір авторки — «Зелена Маргарита». Перший раз книжка видана у 2000-му році, а у 2002 та 2007-му — перевидана.

Ця річ створена для жінки і про жінку. Тут розповідається про такі, на сторонній, тим паче, чоловічий, погляд, дрібні, та важливі речі для прекрасної половини людства, як одяг, самопочуття, «не ті дні», внутрішні переживання тощо. Текст насичений добрим гумором та іронією. Історія, власне, нічого не вчить, не нав’язує, проте, фактично, змушує дочитати до кінця, бо аж надто цікаво та легко написана.

Досить відома книга-словник, у якій С. Пиркало виступила у ролі укладача. В ній можна знайти пояснення сленгових молодіжних виразів та окремих слів.

Ще жінка опублікувала своє «Життя. Цілувати» у збірці «Декамерон» — антології сучасної вітчизняної прози.

«Не думай про червоне» — роман про дівчину за кордоном та її пригоди. Сміх крізь сльози — ось що чекає того, хто візьметься за читання цієї книжечки. Знову ж таки — для жінок: весело, сентиментально, дещо трагічно.

Книжки оцінені користувачами