Рецензії та відгуки на книги користувача

You are here

Рецензії та відгуки на книги користувача

Коли мрія - бігати у житі

Один із найвідоміших творів з ХХ ст. до наших часів, незрозумілий, трохи фантастичний, у ньому розповідається про підлітка-мрійника, котрий був виключений із престижної превілейованої школи Пенсі за неуспішність. Хлопець верішує не повертатись додому, а блукає вулицями великого міста у пошуках моральної віддушини. Він зустрічає багато спокус і часто зустрічається із ними віч-на-віч. Роман оповідає про типовий світ підлітка, і дивовижно знаходить відповіді на безліч запитань.

Рейтинг:
+1
+1
-1

Як позбавитися депресії на вершині хмарочосу.

Цей одіозний і однозначно найвідоміший твір норвезького автора Ерленда Лу розповість читачам про чоловіка, який психологічно стражає і як на його вразливу особистість впливає оточуючий світ. Він знаходить відраду у найбільш незвичних речах, він помирає від одноманіття та іронії світу, намагається впорядкувати його у великий список; у країні, де все у всіх добре, він живе, ніби у пеклі. Його однозначно не можна назвати психом, він проста людина, яка заглибилась у недрі своєї свідомості - тут немає красномовних психологічних переживань, експресивних марень абищо.

Рейтинг:
+1
+1
-1

Історія у стінах

Книга розповідає нам про похід автора по Східній Україні, по місцях так званої Махновщини, супроводжується чуттєвими переживаннями автора від побаченого; міста, будинки, стіни і дерева, готелі і підземні переходи, дороги, вантажівки й потяги - усе розмаїття барв людини у вільній безцільній подорожі.

Рейтинг:
+1
0
-1

Бонд. Невже?

Цікавий формат твору Шкляра - типового у світовій практиці та нетипового для української літератури бульварного письменства - розповідь про українського військового, який служить у французькому легіоні "жаб", марить своєю містичною елементальною сутністю та шукає давно втрачену кохану. Зброя, інтрига, викрадення та секс - тут є усе, що має сподобатися невибагливому читачеві. Своєрідною прикрасою є історичні вставки про Чеченську війну та ключових особистостей, мені як читачеві, який не пам'ятає цих подій дуже цікаво спостерігати цю частину історії на папері.

Рейтинг:
+1
0
-1

Алкоголь у голову не вдарив

Посередній за якістю і виконанням збірник оповідань від українських авторів, об'єднаних однією темою - алкоголь, спиртне та випивка. Уцілому чітко спостерігається індивідуальність кожного автора, історії дуже різноманітні, деякі життєві, деякі - метафізичні та незрозумілі. Купувався збірник виключно заради оповіді Сергія Жадана, яка і виявилася найбільш повною та образною, ще й поміщена в кінець книги. Деякі твори відносно цікаві, деякі ж зовсім позбавлені смаку, залишають читача байдужим. Обкладинка та внутрішнє оформлення залишають негативні естетичні відчуття.

Рейтинг:
+1
0
-1

Сучасні скелети Подолу

У центрі твору - звичайна сім'я профессорки, жінки й матері, авторитарної, сильної духом та незламної. Історія про руйнацію планів та прагнення людини до свободи: безумний "геній" за зачиненими дверима квартири, матір нездатна осягнути елементарних потреб дітей, донька та її чоловік: усі ці люди запакувалися у своєму маленькому світі секретів та змов, сімейних негараздів, в яких з кожним днем тане так старанно вибудована система взаємодії між членами родини. У цьому котлі пристрастей кожен віднаходить те, чого так довго шукав - власну волю.

Рейтинг:
+1
0
-1

Шукаючи долю на селі

Цікавий сучасний твір про реалії українського села, у якому переплетені елементи містики, посмодерністської відрази до реальності, людської біди та типової Дашварівської сексуальної манери. Село з людьми; й місто, у якому село - не люди; нетралиційний зв'язок між малолітнею героїнею та сільським дядьком у центрі сюжету, трагедія общини та пошуки власної долі. Твір витриманий, але безідейний; як і усі книги Люко Дашвар читається досить легко із цікавою грою слів у назві, достатній для розуміння авторського методу.
 

Оцінка: 3

Рейтинг:
+1
+1
-1

Відгук на книгу: 451° по Фаренгейту

Книга описує гіпотетичні події у світі, в якому заборонено читати, книги є об'єктом переслідування, а їх зберігання - злочином. Антилюди, антипожежники, антиутопія і одна маленька дівчинка, яка раптом перевертає свідомість головного героя. 

Рейтинг:
+1
0
-1