Щоденник книгаря | Рецензії на книги, відгуки про прочитане, рейтинг - кращі книги

You are here

Щоденник книгаря

Книга-мемуари за період тривалістю один рік. Написав її не письменник. Більше того, від початку він не замислював її як книгу. Спершу це були короткі, але влучні та відверті пости у FB власника про діяльність однієї невеликої книгарні у туристичному шотландському містечку. Завдяки його лаконічним описам читач поступово занурюється у світ книги, дізнається деталі існування книгарень, появи в них книжок, ціноутворення, конкуренції між великими онлайн магазинами книжок та маленькими книгарнями, що, власне, приречені на загибель.
Однак маленькі книгарні рятують люди, віддані паперовій книзі, які купують книжки в книгарнях, не зважаючи на те, що замовити буде значно дешевше, які цікавляться новими книгами, які живуть книгами. Повз наші очі проходять сотні покупців, ситуації з якими вибірково наводить власник. Це і приємні історії, коли до книгарні заходить сім'я з чотирьох людей, і кожен виходить із покупкою. Або інші, на жаль, численні ситуації, коли покупці грубо і агресивно торгуються за ціни і навіть дозволяють собі кидати книжки.
Стиль оповіді живий, дотепний, щирий та відвертий. І саме ця чесність перед незнайомим читачем надає книзі цінність та лишає приємний присмак особистого спілкування із автором. Продовжувати знайомство із автором книги та іншими героями щоденника можна вже у реальному часі, знайшовши сторінку цієї книгарні на FB.

+1
0
-1