Рецензії та відгуки на книги користувача

You are here

Рецензії та відгуки на книги користувача

Вбивця поганих людей

Коли роман "Біллі Саммерс" називають нетиповим для Кінга, то мають на увазі в першу чергу тематику, тоді як фірмовий стиль письменника звісно нікуди не дівся. Втім, сказати, що Кінг обрав зовсім новий для себе жанр теж не можна, хоча б через трилогію про Біла Ходжеса. Тим не менше у романі автор і справді зібрав найбільш рідкісні для своєї творчості тропи, зокрема це "крутий" головний герой, на противагу звичним кінгівським невдахам. Саме на честь головного персонажа і названо твір.

Рейтинг:
+1
0
-1

Готика по-українськи

Почалося все з конкурсу в інтернет-журналі "Стос". Конкурс проводиться щороку й дає змогу перспективним українським письменникам явити свою творчість загалу. Оповідання зі збірки були об'єднані мотивами творчості Едгара По, тому основними темами є потойбічний жах та вбивства, а головним стилем - готика, що часто йде в супроводі старовинного антуражу. Всі оповідання по-своєму цікаві, хоч інколи занадто вчувається вплив відомих горор-майстрів. Безсумнівно, що всі письменники талановиті й заслуговують місця в збірці, а їх історії наповнять темні ночі по-українськи готичною атмосферою.

Рейтинг:
+1
0
-1

Собаче життя

"Білий зуб" (або "Біле ікло" в іншому перекладі) - один з найвідоміших творів Джека Лондона, і не дарма. Роман містить в собі все найкраще, що можна знайти в історіях письменника: тріумф сили духу у вирі життєвих випробувань, пригоди, засніжена природа півночі, цікаві сильні персонажі. Але найбільше виділяє роман його головний герой, вовк із домішками собачої крові, якого індіанці нарекли Білим іклом (White fang).

Рейтинг:
+1
0
-1

Про природу смерті

Робота Володимира Саркісяна знайомить читача із професією судово-медичних експертів і танатологів, пояснює деякі ключові поняття й розвінчує популярні міфи. Як зазначає сам автор, книга не є спеціалізованою і написана для широких кіл, тож тут є чим зацікавити тих, хто не обмежує своє коло інтересів і готовий до нових знань з найрізноманітніших галузей науки. Аналіз епізодів популярних детективних сюжетів, цікаві реальні історії, методики виявлення отрут - все це можна знайти на сторінках книги. Основна тема - токсини.

Рейтинг:
+1
+1
-1

В нетрях людського божевілля

Жана-Крістофа Ґранже вирізняє те, що у своїх книгах він описує найгірші прояви людської натури. В трилері "Ліс духів" таким проявом став канібалізм. Саме цим відзначилася серія вбивств, що сталася у Парижі й втрапила у поле зору слідчої судді Жанни Коровської, яка попри те, що не може навести лад у своєму житті, із завзятістю й вмінням займається своєю роботою. Жінка поступово втягується в справу, а випадкова зачіпка й особиста втрата штовхають її на шлях небезпечного розслідування.

Рейтинг:
+1
+2
-1

Погляд у безодню

Книга "Безодня" Влада Сорда є збіркою з дев'яти оповідань, об'єднаних темою російсько-української війни (в даному випадку йдеться про часи проведення АТО та ООС) та її впливу на життя людей, які брали в ній участь. Кожна історія відчувається неймовірно реальною. Автор, який сам є учасником бойових дій, зі знанням змальовує окопний побут своїх героїв та передає їх живу, не прикрашену мову, з усіма її недосконалостями, суржиком та немалим вмістом нецензурної лексики.

Рейтинг:
+1
+1
-1