Рецензії та відгуки на книги користувача

You are here

Рецензії та відгуки на книги користувача

Доки кава не охолоне

Чудовий твір японського письменника. Напевно, цей роман був приречений на успіх, оскільки і назва, і прізвище містить дещо спільне а саме, "каву". Але якби автор помилився із назвою, не знаю, чим би усе закінчилося. Можливо, невдачею, як це сталося, наприклад, із жінкою у білій сукні. Не знаєте таку? Ну, звісно. Адже ви ще не читали роман.

Не зволікайте і не відкладайте на потім. Роман читається на одному диханні. Ні, точніше, вип видається єдиним ковтком. А потім ще довго у повітрі лишається аромат кави та гіркота від справжніх кавових зерен.

...
Рейтинг:
+1
0
-1

Я, Побєда і Берлін

Я була непідготовленим читачем. Однак цей, дебютний твір Кузьми Скрябіна, швидко мене підготував до стилю та мови музиканта. Твір автобіографічний. Його перевага в тому, що автор не боїться бути чесним із читачем. Він описує події складних 1990-х років так, як і потрібно описувати минувщину: від першої особи, не обираючи лише те, що варто висвітлювати, і не ховаючи те, про що краще промовчати. Персонажі твору живі (навіть іноді занадто живі, так детально описує автор емоційні та фізичні стани своїх друзів), події відбуваються непередбачувано та нечувано.

...
Рейтинг:
+1
0
-1

Місто, в якому не ходять гроші

Твір дуже неоднозначний. Спочатку сюжет обіцяв цікавий розвиток, і перші сторінки були дуже оригінальними. Було враження, що це буде легка, весела та ненав'язлива оповідь. Однак в певний момент стало зрозуміло, що із жанром я помилилася, причому помилилася серйозно. Легка оповідь перетворилася на справжню антиутопію із жорстокістю, несправедливістю, вбивствами, насиллям, страшною та повільною смертю, пошуками вихода з ситуації та місця, з якого цього виходу просто немає. І, нарешті... Але ні, усі карти розкривати не буду. Автор заслуговує на те, щоб ви прочитали його творіння.

...
Рейтинг:
+1
0
-1